МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Станчо Барабанчика пак се появи по своите „пунтове“, за да информира населението за това, че почнаха Чудомирови празници 2012.
„Тррр...тамтарара....Съобщава се на почитаемите граждани...че днес в шест часа ще се нареди изложба..., а в седем ще отпочне театърът.....“
Чудомировият герой оживя отново и тръгна да чете „м?темата“ си по „Стъргалото“. 

Актьорът от казанлъшкия театър Асен Такев влезе в ролята на барабанчика снощи на ул. „Искра“. Немногобройните минувачи в неделната вечер бяха изненадани и с усмивка слушаха „съобщенията“: къде и какво „ще се предава“ днес от програмата на празниците.

Към необичайната гледка се включиха и как ?Сийка , попа, Фроска, госпожи и господа от времето на Чудомир. Момичета и момчета от театралните школи на читалищата „Искра“ и „Възродена искра“ всяка вечер в продължение на седмица ще възкресят колоритните типажи от разказите и картините на Димитър Чорбаджийски в централната част на Казанлък.

Ако ви спре  как ?Сийка, за да ви обясни, че „не е от тях“ или ви заговори Тана Папучкина в компанията на Деша Коликучкова, не се учудвайте. Най-много да научите още нещо интересно от „хорските работи“ и да получите програмката на Чудомирови празници. Можете да се снимате с „нашенците“, а по-артистичните и да влязат в някой етюд, импровизиран от младите театрали.

„Пунтовете“ на Барабанчика са всеизвестни, най-добре е да се доверите на съобщенията му, защото има и вероятност да срещнете Лъжлив Съби. А той може да ви прати като евреина на габраците.

 

 


Чудомирови празници 2022