МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:


 

18-та изложба на Чудомирови творби със заглавие „Усмихни се“ посрещна гости на откриването снощи. В Литературно-художествения музей на рождения ден на художника бяха експонирани отново непоказвани негови картини.

Бранко Ристич, преводачът на Чудомировото творчество на сръбски език, благодарение на успешната си работа върху текстовете на прочутия туриец, вече е академик, съобщи директорът на музея Пеньо Терзиев. Според него Ристич ще бъде в Казанлък отново в началото на май, тъй като идването му вчера било осуетено.

„Чудомир се усмихва с тъжна усмивка“, коментира на откриването на изложбата докторът по изкуствознание и директор на старозагорската художествена галерия Марин Добрев.

Председателят на общинския съвет в Казанлък Николай Златанов, зам.кметът Петър Косев, председателят на УС на фондация „Чудомир“ и директорът на Художествената ни галерия Христо Генев уважиха откриването на вернисажа.

Сред публиката бяха още Анна Кожухарова-директор на библиотеката и двете племенници на Чудомир-Гергана Гечева и Лилия Димитрова.

 


Чудомирови празници 2022