МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова тази вечер, 23 март, в ДК „Арсенал” студенти от катедра „Хореография” на Югозападен университет „Неофит Рилски” - Благоевград, сътвориха един от най-завладяващите си и темпераментни  концерти. Музиката, песните, танците, съчетани с багрите на прекрасните народни носии от различни краища на България, изпълнени с много енергия и талант от възпитаници на  проф. Николай Цветков, буквално взривиха публиката.

Идеята за този концерт се ражда, след като в един от най-студените зимни дни тази година студенти от Югозападния университет посещават кмета на община Казанлък по време на приемен ден. С нейната подкрепа решението е взето – концерт на момчетата и момичетата от катедра „Хореография” ще има в Казанлък. Изборът е той да бъде в навечерието на традиционните Чудомирови  празници, чието официално начало всяка година е на една и съща дата - 25 март – рождената дата на Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Огромната сърцатост и жар, с които играха, пяха и свириха младите таланти, бе оценена от кмета Галина Стоянова, която лично ги поздрави, както и ръководителя на катедрата проф. Цветков, с този истински празник, който сътвориха на сцената в Казанлък. „Заслужавате поклон за вашия талант и за тази магия от музика и ритми, която направихте за всички нас с вашите прекрасни изпълнения”, се обърна кметът
към студентите.

За 20-те години на съществуването на катедра „Хореография” в Югозападния университет - от основаването на катедрата през 1992 г. до днес, над 20 са казанлъчани, които са учили и завършили специалността „Българска народна хореография”.     

Юлия Младенова
"Връзки с обществеността"
Община Казанлък

Можете да видите всичките 67 снимки в обощената галерия за Чудомирови празници 2012: 23.03 - 01.04.2012 - Чудомирови празници 2012

 


Чудомирови празници 2022