МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Със спектакъла "Сън в лятна нощ" на театър "София” ще бъде открит тазгодишния фестивал „Комедийният хит на сезона” в Казанлък. XI-то издание на театралния фестивал се провежда в рамките на Чудомирови празници 2012.

На 25 март от 19:00 часа в голямата зала на дома на културата „Аресанл” ще видим на сцената едно истинско вълшебство по пиесата на Шекспир, претворено от режисьора Бойко Богданов.

"Това е за мен една от най-прекрасните пиеси в цялата история на драматургията, която разказва за любов, но за всякакъв вид любов. И най-вече любов към изкуството”, споделя Бойко Богданов.

Дъжд вали в „Сън в лятна нощ” от Шекспир и това e една от най-ефектните сцени в  спектакъла на театър „София”. В допълнение към това се прибавя и силно въздействащата музика.

„Сън в лятна нощ” е странна комедия, която имаш чувството, че Шекспир е писал по поръчка за някое пролетно/лятно карнавално увеселение. В нея има малко смисъл, но пък много герои, които се забавляват, пеят, гонят се из Атинската гора почти без никаква връзка помежду си. За да намери нещо общо между тях, великият драматург измисля вълшебство -  златен прашец на любовта, с който пакостникът Пък поръсва героите и им обърква плановете.

Така че зрителите да не се чудят на странния микс от древногръцки герои, две влюбени двойки, облечени в street style с надписи по фланелките: I love, група средновековни майстори, които правят самодейна актьорска трупа, както и приказни същества - елфи и феи. Именно заради карнавалния характер на „Сън в лятна нощ” костюмите и сценографията са толкова важни. Бойко Богданов и актьорите на театър „София” успяват да предадат най-важното -  веселия и безгрижен нрав на пиесата

На сцената излизат представители на различни поколения актьори. В карето на младите влюбени виждаме свежото попълнение – Йоанна Темелкова (Хермия), Борис Георгиев (Лизандър), Мила Банчева (Елена) и Мартин Гяуров (Деметрий).

Сред приказните същества са Лилия Маравиля (царица Титания), Пламен Манасиев (царят Оберон), фея (Лора Мутишева) и дух-пакостник Пък (Юлиян Рачков). Много смешни са „майсторите”, които си правят актьорска трупа - Михаил Милчев, Николай Върбанов, Милен Николов, Николай Димитров-Коки и особено Юлиян Малинов (Пискуна), който има вродена комедийна дарба.

 


Чудомирови празници 2022