МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:„Една тъжна история за един весел народ", спектакъл по разкази на Чудомир и музика на Горан Брегович е заглавие на кукления театър за възрастни, който постави трупата от  Търговище.

 


Постановката ще гостува в Казанлък по време на Чудомирови празници на 28 март.

Директорът на театъра Ивайло Марков и актьорът Русан Стаменов на сцената преплитат няколко сюжетни линии от истинския живот на българите по онова време, които все едно са днешните ни проблеми - тъжни или нелепи ситуации, простотия, преструвки, глезотии, келепирство, депресии, злоба, завист, одумване и още, и още... Спектакълът започва с темата за изборите. Точно както става и сега, Чудомир го е написал преди много години - как се появяват лидери, как се убеждава народа, как се лъжат хората, как се продават избори и т.н. Екипът е наблегнал най вече и на предварителните размисли за избори, на това имаме ли избор и дали го правим правилно.

Музиката  на спектакъла е дело на Горан Брегович. Общи приятели запознали неповторимия балкански талант и  директора на Държавния куклен театър в Търговище. След разговори за замисъла да се реализира Чудомир на сцената, Брегович се съгласява да бъдат използвани саундтраци от негови филми и в последствие прави аранжимент на три български народни песни специално за спектакъла по Чудомир. Записите са направени в студио в Париж. А аранжиментите са подарък от Брегович

 


Чудомирови празници 2022