МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:


Дони и Нети сюрпризираха публиката на финала на Чудомирови празници
Дуетът Дони и Нети бяха специалната изненада на официалната церемония по връчването на наградата „Чудомир” на 1 април.
Певческото дуо бе нарочният сюрприз на театър „Любомир Кабакчиев”, чиято трупа организира и постави спектакъла на церемониалното връчване на стаутките.

За първи път Чудомировите дни бяха финализирани с обявяване на петте номинации и бяха наградени лауретите.
Пет двойки водещи от актьорите в театъра представиха селектираните прояви от петте основни събития в празниците. Паралелно с актьорските анотации на видеостена в дъното на сцената зрителите виждаха номинациите. Видеокадрите бяха предоставени и монтирани от Прес тв. Сценографията бе решена в рисунки на Чудомировите „нашенци” и бе дело на сценографа на местния театър Кънчо Касабов.

Тази година не една, а три статутки „Чудомир” бяха раздадени от сцената на дома на културата „Арсенал”.

Традиционният бронзов символ, дело на Велин Дечков по проект на Теньо Пиндарев получи зам.главният редактор на вестник „Стършел” Йордан Попов, който го отнесе в столицата на Борис Арнаудов- 44 –ия лауреат на най-стария литературен конкурс у нас на името на писателя-хуморист Чудомир. Самият Арнаудов не можа да присъства поради ангажимента си на сценарист на „Златния кос” същата вечер в Сатиричния театър.

Пак заради участие в „Златния кос” носителят на първата награда на фестивала „Комедийният хит на сезона” Николай Урумов закъсня за церемонията, но пристигна на коктейла, даден от председателя на общинския съвет Николай Златанов. Артистът, спечелил приза за моноспектакъла си „Лалугер” получи бронзовия си Чудомир от директора на казанлъшкия театър Атанас Чопов направо в заведението под овациите на присъстващите.

Преди обаче Урумов да успее да се включи в празничната вечер, именно Дони и Нети обявиха номинациите на участващите театри в XI фестивал „Комедийният хит на сезона” . Те изпяха и песента, композирана за спектакъл на казанлъшкия театър, където специално участие има певецът-актьор Дони.

С 1000 лева фондация „Чудомир” подкрепи издаването на книгата „Наздраве, маестро” на казанлъчанката доц.д-р Милена Георгиева. Изкуствоведът доц. Георгиева не можа да присъства, но от сцената водещите разказаха за монографият й за Иван Пенков, създадетел на редица монументални стъклописи, между които „Темида” в Съдебната палата в София. Също казанлъчанин, Иван Пенков е основател на катедрата по сценография в Художествената академия. Това е първото пълно изследване на живота и творчеството му, събрано в 355 страници.

Статуетка получи и Веселин Малинов от София, лауреат на Петото издание на националния фотоконкурс „Човекът до мен”.

Два плакета като специална награда на фондацията на националния конкурс „Малките нашенци” и „Присмехулници” бяха връчени на сцената, седем студенти-отличници от Казанлък бяха обявени за Чудомирови стипендианти.

Ударното и ефектно участие на дръм-групата „Вакали” взриви Дома на културата в неделната вечер.

Снимки от 19-те "Чудомирови празници" - 23.03 - 01.04.2012 - Чудомирови празници 2012
 


Чудомирови празници 2022