МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:


Модерен прочит на Шекспировата пиеса „Сън в лятна нощ“ поднесе на местната публика снощи театър „София“. С авангардния проект на режисьора Бойко Богданов бе открит XI театрален фестивал „Комедийният хит на сезона“ на сцената на дома на културата „Арсенал“. И тази година публиката ще бъде журито, което ще определи най-добрата театрална комедия именно в Казанлък.

Фестивалът бе открит от директора на театър „Любомир Кабакчиев“,Атанас Чопов, минути преди зрителите да потънат в експеримента по Шекспир, включващ мултимедийни ефекти, богат декор, жива музика и вокални изпълнения. Актьорът Пламен Манасиев се превъплати в ролята на Оберон, Сава Пиперов влезе в образа на Княза, а младият Мартин Гяуров изигра Деметрий.

28 годишният актьор е внук на световноизвестния бас в оперното пеене Николай Гяуров, той се включи и с клавирно изпълнение. Мартин свири на пианото, като част от веселата група на „майсторите“ в промеждутъците на любовното омагьосване, съчинено от Шекспир и адаптирано в един своеобразен пърформанс от Бойко Богданов.

 


Чудомирови празници 2022