МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:При нас идеите имат развитие – те идват спонтанно , но за тях се мисли и се работи дълго. Тази наша изложба и нейното начало бе провокирано първоначално от желанието децата да рисуват сред оригинали, а къде е най-възможно – Казанлъшката градска галерия, не само защото е най-близко до нашето ателие, тя има богата колекция на картини от стари майстори. Това се прави по света в Ермитажа (Санкт Петербург), Лувъра (Париж), не от деца, но възпитаниците на школа „Арт линия” го направиха за първи път. След това търсех автора, който ще бъде приет най-добре от децата и когато изложбата на Чудомир се представи по случай годишнината му аз нямах колебание, че това ще е първият автор, по който ще рисуват, освен от оригиналите на Чудомир, те рисуваха и от репродукции и вече имаме 50 творби-копия по Чудомир.

Възпитаниците на школата по изобразителни изкуства „Арт линия” , както ги наричат „малките-големи художници” са достойни последователи на нашите големи художници: Чудомир, Дечко Узунов, Иван Милев, Нейко Балкански.

Изложбата „Нашенци преди и сега” ще бъде открита на 25 март 2012 година във фоайето на Дом на културата „Арсенал” от 18:00 часа.

 

 


Чудомирови празници 2022