МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Екипът на Музей "Чудомир" с болка съобщава, че на 15.06.2020г. ни напусна големият приятел и дарител на музея г-жа Донка Пиндарева. Тя бе дълбоко свързана с Казанлък, роден град на съпруга й Теню Пиндарев, ученик и приятел на Чудомир.

продължава>

От 1 юни до 29 юни в залата за временни изложби на Художествена галерия - Казанлък ще можете да разгледате изложбата "Цветето и дъбът", колекция акварели и маслени картини на Чудомир и Мара Чорбаджийска. Творбите са от фондовете на Литературно - художествен музей "Чудомир" и Художествена галерия - [ … ]

продължава>Тази вечер трябваше да бъдат открити 27-мите „Чудомирови празници“ и за 51-ви път да бъде връчена наградата „Чудомир“ за къс хумористичен разказ на Фондация „Чудомир“ и в. „Стършел“.

продължава>

Уважаеми приятели, почитатели и ценители на делото на нашия бележит съгражданин Чудомир! Днес ви пишем от едно знаково за казанлъчани място, ЛХМ „Чудомир” - домът на двама известни творци от близкото минало - семейство Мара и Димитър Чорбаджийски.

продължава>

На основание заповед 356/ 14.03.2020г. на кмета на Община Казанлък, работата с посетители в Музей "Чудомир" е преустановена.

<<< ЗАПОВЕД № 356, гр. Казанлък, 14.03.2020 г. >>>

продължава>


Чудомирови празници 2022